top of page

Exclusiviteit

De RO-specials worden in een gelimiteerde oplage vervaardigd.
Per serie:
9 stuks in edelstaal,

9 stuks in goud,

9 stuks in platina.
 

Alle horloges hebben een uniek nummer en kunnen gepersonaliseerd worden. Bijvoorbeeld door een gravure, een afbeelding op de wijzerplaat of een wijzerplaat in eigen kleur.

®

De R.O.1 Special in detail

Het uurwerk

Het automatisch uurwerk, een Zwitsers kaliber Valjoux 7750 met een gangreserve module. Deze is afgeregeld naar chronometernormen. Het uurwerk heeft een bewerkte platine, gerhodineerd en verfraaid met geguillocheerde patronen. De schroeven zijn geblauwd en de balans is gepolijst en verguld. Alle onderdelen van de horlogekast zijn gemonteerd met verfijnde schroefdraad, (spoed), die een hogere waterdichtheid garandeert.

Innovatie

Kennis, ervaring en vakmanschap brachten uiteindelijk het RO-watches Shock-System® tot leven. Hierbij is het uurwerk in een ring gemonteerd die door 3 Shock-Swingveren met de horloge kast verbonden zijn. De 3 Shock-Swingveren absorberen de schokken van buitenaf! 

Schokbrekers Bovenaanzicht.PNG

Eigen atelier

Het grootste deel van de bewerkingen wordt in eigen atelier uitgevoerd. Uniek aan het RO-watches Shock-System®   
is de shock-swingveer waarmee het uurwerk in de horlogekast is gemonteerd. Deze veer is van gevulkaniseerd rubber vervaardigd en kan van buitenaf ingesteld worden, waardoor een optimale afstelling mogelijk is. Een unicum in de horlogebouw dat erkend en beschermd is met een patent.

De (edel) metalen

Het RO-watches Shock-System® is vervaardigd uit

platina 960/100. 

Het goud is een 750/000 (18krt) roségouden legering. De alliage is van Roland Oostwegel. Daardoor ontstaat een unieke rosékleur die een warme uitstraling heeft met een hoge glans. De stalen uitvoering is vervaardigd uit roestvrij edelstaal en heeft daardoor een lange levensduur. Bij de sport uitvoering zijn de wijzers en indexen uitgevoerd met super-luminova waardoor ze licht geven.

Details

De wijzerplaat is afgedekt met eenzijdig ontspiegeld gebold saffierglas dat krasbestendig is. De transparante bodem bestaat ook uit saffierglas. De drukknoppen van de chronograaf zijn door Roland Oostwegel zelf ontwikkeld en uitgevoerd met dubbele pakkingen om de waterdichtheid tot minimaal 5 atm te garanderen. Deze drukknoppen en kronen zijn bij de platina en de roségouden uitvoering volledig van edelmetaal vervaardigd. De band is handmatig vervaardigd van krokodillenleer, dat aan de zijkanten speciaal gecoat is zodat het beter tegen vocht bestand is. De binnenkant is uitgevoerd met huidvriendelijk dermaphil leer.

 

 

bottom of page